Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

4ο Τουρνουά Ανθοέδεσσα 2011 - ΑπολογισμόςΤο τουρνουά γρήγορου σκακιού «Ανθοέδεσσα» που διεξάγεται στα πλαίσια της Ανθοέκθεσης επί τέσσερα συναπτά έτη ολοκληρώθηκε εχθές Κυριακή, 15 Μαΐου, με απόλυτη επιτυχία. Στη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από εκατόν είκοσι σκακιστές και σκακίστριες όλων των ηλικιών, από κάθε σύλλογο που ανήκει στην Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας (Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.). Ιδιαίτερα ευτυχές είναι το γεγονός πως στη διοργάνωση συμμετείχαν και σκακιστές μεγάλης δυναμικότητας, από συλλόγους εκτός της Ένωσης, με σημαντικότερη αυτή του Νικολάου Γεώργιου από τη Θεσσαλονίκη.

 Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος της Έδεσσας, ο οποίος περίμενε μέχρι το τέλος διοργάνωσης και την απονομή των βραβείων στους διακριθέντες σκακιστές και τους συλλόγους τους. Στο τέλος αναφέρθηκε εν τάχη στο έργο που προσφέρει ο Σύλλογος Εδεσσαίων Σκακιστών (Σ.Ε.Σ. 8x8) στην πόλη της Έδεσσας, τονίζοντας πως ο δήμος θα είναι αρωγός και σε ανάλογες διοργανώσεις. Με το πέρας της διοργάνωσης, οι σκακιστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Μάιο του 2012, με την υπόσχεση των υπευθύνων του συλλόγου της Έδεσσας πως η επόμενη διοργάνωση θα είναι ακόμα καλύτερη.


Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση
Το τουρνουά γρήγορου σκακιού, ή αλλιώς Rapid Chess, «Ανθοέδεσσα» είναι ένα από τα συνολικά έξι τουρνουά τύπου Grand Prix, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. σε όλη την ΚΔ Μακεδονία με απώτερο στόχο τη διάδοση του σκακιού και των αξιών που αυτό πρεσβεύει. Σαν έπαθλο για όλες τις διοργανώσεις της σειράς των Grand Prix, οι Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. καλύπτει τα έξοδα των δύο σκακιστών που θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών από όλες τις διοργανώσεις, για ένα μεγάλο διεθνές πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς. Παρά το γεγονός πως η Έδεσσα λαμβάνει μέρος σε τέτοιου είδους διοργανώσεις από τη δεκαετία του 80’, μόνο μετά την ίδρυση του Σ.Ε.Σ. το 2007, συμμετέχει στο δεσμό αυτό ως διοργανώτρια πόλη.
Το τουρνουά έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Ξενία (Hotel Xenia – Φιλίπου 35, Έδεσσα) υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.).

ΕΔΩ θα βρείτε τη σχετική δημοσίευση στο mypella.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου